donderdag 26 maart 2015

Opruimactie

Elk jaar gaat IMOG de strijd aan tegen zwerfvuil met de steun van vele scholen en verenigingen. Reeds meerdere jaren verleent ook onze school haar bijdrage aan de opruimcampagne “Let’s do it in de vuilbak” en organiseert zij elk jaar een opruimdag.

De opruimactie vond plaats op woensdag 25 maart. Alle kinderen van het lagere staken de handen uit de mouwen en gingen op pad met emmers, prikstokken en vuilniszakken.

De eerste graad heeft vooral het schoolbos en de parking, grenzend aan de Borreberg, uitgekamd. Ook het Henri-Heffinckpad werd grondig geïnspecteerd op vuil.

De tweede graad ruimde vooral het zwerfvuil op in het park en in het bosje van de Borreberg.

De derde graad nam de omgeving rond ons schooldomein onder handen, waarbij de Kalkstraat, de Kortestraat en de Petegemstraat werden opgeruimd.

Heel wat vuil werd verzameld waaronder vooral PMD, restafval en glas.
Het viel wel op dat er minder vuil is verzameld, dan de jaren voordien.
Zal onze mooie actie dan toch ooit eens overbodig worden??

Met deze opruimdag streven we niet alleen naar een propere omgeving, maar geven we een duidelijk signaal aan de vervuilers. Want zwerfvuil hoort niet op straat!

Hopelijk heeft deze actie ook bij onze leerlingen bijgedragen tot een milieubewuste houding t.o.v. een leefbare en nette leefomgeving waar dan ook!!!

Juf Sonia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten