woensdag 2 december 2015

Knutselvoormiddag met grootouders

Op woensdag 2 december werden de grootouders uitgenodigd om samen met hun kleinkind te knutselen. Sommige kinderen werden vergezeld door hun mama of papa.

De knutselopdracht had te maken met de leerstof uit de voorbije lessen wereldoriƫntatie. We leerden namelijk over boten, drijven en zinken.

De theorie werd omgezet naar de praktijk. Dit was de knutselopdracht: "knutsel een boot die kan drijven, iets kleins vervoeren en er beeldig uitziet!"

(Groot)ouders en kinderen kregen een week de tijd om hun knutselopdracht voor te bereiden. Er werd materiaal verzameld en ontwerpen bedacht. De kinderen waren alvast enthousiast en keken uit naar de knutselvoormiddag zelf!

Deze was eveneens een succes! Het was echt genieten om (groot)ouders en (klein)kinderen samen gezellig te zien knutselen! De creativiteit hing in de lucht en bracht beeldige werken naar voren! Hierbij won iedereen alvast een dikke tien voor creativiteit!

En toen was het moment aangebroken om het drijf- en vervoersvermogen van elke boot te testen. De spanning was elke keer te voelen met daarna een applaus van opluchting, als de boot bleef drijven! Opnieuw iedereen met glans geslaagd!!

Daarna was er tijd voor soep... waarbij de (groot)ouders onderling nog wat konden napraten over de fijne voormiddag met hun( klein)kinderen.

Bedankt lieve (groot)ouders en kinderen voor jullie toffe medewerking!

Juf Sonia, L1


Geen opmerkingen:

Een reactie posten