zondag 12 juni 2016

Naar Kemmel!We hadden er al zolang naar uitgekeken : op reis met onze klas en het tweede leerjaar naar Kemmel!
En eindelijk was het zover… Op donderdag 2 juni vertrokken we met de bus richting Kemmel. We bezochten eerst De Oude Kaasmakerij te Passendale en daarna een boerderij in Ieper. We verbleven in het jeugdvakantiehuis “De Lork” te Kemmel. Op vrijdagnamiddag keerden we huiswaarts terug!

Een blik op onze doe-activiteiten:

-         We mochten zelf kaas maken en leerden stap voor stap hoe kaas werd en wordt gemaakt. Na de rondleiding en de workshop mochten we, via een zoektocht in het museum, de kaas-quiz oplossen om zo de schuilplaats van de kaasdief te vinden. En dit is ons zeer goed gelukt: we konden alle vragen oplossen!!

-         Op de boerderij mochten we koeien voederen en strelen. We zagen een spectaculaire machine die vanuit de hoogte het stro in de stal neer blies. We leerden een (nep)koe met de hand te melken: supertof! We bezochten de melkstand -waar de koeien machinaal worden gemolken- en gingen vervolgens naar het melkhuis waar de melk verzameld wordt en zuivelproducten (zoals boter en yoghurt) worden gemaakt. We kregen een ijsje, vers gemaakt door de boerin. Heerlijk!!

-         Het eten in “De Lork” was zeer lekker. Het was ook gezellig om met onze vriendjes samen te kunnen eten!!

-         Tijdens de avondactiviteit hebben we ons geamuseerd met het spelen van gezelschapsspelletjes. Een avond zonder tv, maar net zo leuk!

-         Op de kamers vonden we het ook heel fijn. Slapen in stapelbedden samen met je vriendjes… De pret kon niet op!


-         We maakten een zeer avontuurlijke wandeling op en rond de Kemmelberg. Het was klimmen en klauteren. We stonden op het hoogste punt van de berg: 256 m boven de zeespiegel!! We zagen een mooie engel - een oorlogsmonument - die keek in de richting van het Franse soldatenkerkhof dat wat verderop lag. Bij die engel vertelde onze juf een beetje over de grote oorlog van 1914 – 1918. Jammer dat er toen zoveel soldaten in die oorlog gesneuveld zijn!

-         We vonden de bunkers onder de Lettenberg heel “coole”! Eén bunker deed dienst als verzorgingsplaats tijdens de oorlog. Er was ook een bunker bij die nu dient als schuilplaats voor vleermuizen. Wel een beetje eng!!


-         De juf vertelde ook een mooie oude legende over ”Het paardje Malegijs”, bij de Kinderput op de Kemmelberg. Zou dit echt gebeurd zijn???

Juf Sonia, L1

Hieronder twee fotoreportages van onze leuke tweedaagse in en rond Kemmel!
Kopieer telkens de link naar Google en geniet van de foto's!

https://goo.gl/photos/7YmGDK3z1b4GehLr9
https://goo.gl/photos/z548uDmAndRyDQ1PA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten