zondag 26 november 2017

De Groene ridders

Elk jaar gaat IMOG de strijd aan tegen zwerfvuil met de steun van vele scholen en verenigingen. Reeds meerdere jaren verleent ook onze school haar bijdrage aan deze opruimcampagne en organiseert zij elk jaar een opruimdag rond de omgeving van en op ons schooldomein zelf.

Dit jaar hebben we besloten om naast deze actie, ons schooldomein, wat relatief groot en groen is en langs verschillende wegen ligt, meermaals op te ruimen. Elk jaar stellen we vast dat er heel wat zwerfvuil van buitenstaanders op ons domein terecht komt en helemaal niet in ons schoolbos of op andere groene plekjes thuishoort.
Daarnaast liggen onze speelplaatsen, speelbos, toiletten, gangen, … er ook niet altijd zo netjes bij. Vandaar de oprichting van onze “Groene ridders” die enerzijds de opruimacties zullen uitvoeren, maar anderzijds ook zullen nadenken over hoe de leerlingen zelf kunnen bijdragen tot een proper schooldomein binnen en buiten. De ideeën zullen worden besproken tijdens de familiebabbel in elke klas en de haalbare ideeën zullen worden meegenomen naar theekrans (= leerlingenparlement) om dan eventueel later door de “Groene ridders” te worden ondersteund, opgevolgd of om verdere acties daaromtrent uit te zetten.
Wordt vervolgd….

Juf Sonia,
Mentor van de “Groene ridders”


Onze eerste opruimactie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten